İçeriğe geç

Mısra Es Anlamı Nedir

Misra eş anlamı nedir?

Ayet kelimesinin eş anlamlısı olarak “ayet” kelimesi kullanılabilir.

Eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Dize mısra eş mi zıt mı?

TDK’de dizge kelimesinin eş anlamlısı olarak misra kelimesi kullanılmıştır.

Kıtanın eş anlamı nedir?

KITA KELİMESİNİN EŞ ANLAMLILARI Kıta kelimesinin eş anlamlısı anakara kelimesidir. Bu kelime kıta kelimesiyle aynı anlama gelir.

Mısra kelimesi ne demektir?

Mısra veya kıta, mısra (şiir) dizelerinin her birine verilen addır. Genellikle belli bir ölçüye göre düzenlenir; ancak bir ölçü olması gerekmez. Tüm şiirler mısralar halinde yapılandırılmıştır. Bu bakımdan, bunun en küçük mısra birimi olduğu söylenebilir.

Eş anlamlı kelimelere örnekler nelerdir?

değer-değer, cevap-cevap, yıl-yıl, medeniyet-medeniyet, fırsat-olasılık, acele-acil, deprem-zelzele, fakir-fakir, misafir-misafir, sınav-sınav, yöntem-yöntem, sorun-problem, araç-araç, araç-cihaz, görev-görev, düşünce-fikir.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Eş anlamı nedir cevap?

Türkçe’de “cevap” kelimesinin eş anlamlısı “cevap” kelimesidir. Cevap, bir eylem, bir metin, bir kelime, bir istek veya bir soruya verilen cevaptır. Cevap kelimesi aynı zamanda cevap kelimesiyle aynı anlama gelir.

Eş sesli kelime ne?

Yazılışı ve okunuşu aynı olan; ancak anlamları farklı olan sözcüklere eşsesli sözcükler denir.

Mısra dize mi?

“Mısra” “düzenlenmiş”, “düzenlenmiş”, “düzenlenmiş” anlamına gelir ve bu nedenle Türkçede “dize” (düzenlenmiş, düzenlenmiş kelimeler) ile eş tutulur. Arapçada kapı kanatlarının her birine “Misra” denir.

Mısra nedir örnek?

Halk şairleri çoğu zaman dizelere dize derler. Bir şiirin ilk dizesine veya tek başına bir beyite üst dize, ikinci dizeye alt dize denir. Şiirden örnek vermek gerekirse Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Sabah” şiiri 6 dizeden yani dizelerden oluşan bir şiirdir.

Kıta ne demek 3. sınıf?

Kıtalar veya ana karalar, Dünya’yı oluşturan büyük kara kütleleridir.

Mısra eş anlamlısı nedir?

Bu durumda mısra kelimesinin eş anlamlısı “dizi” kelimesidir.

Kitap eş seslisi nedir?

Kitap kelimesinin eş anlamlıları arasında work ve labor kelimeleri de yer alır.

Ülkenin eş anlamı var mı?

Ülke kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler; ev, yurt, memleket ve ülkedir.

Adı eş anlamı nedir?

“İsim” kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler isim, itibar, prestij, şöhret, sayım, konttur. İsim kelimesinin eş anlamlıları arasında, isim kelimesi en sık kullanılan kelimedir.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Aşın eş anlamlısı ne demek?

Cümlede hem fiil hem de isim olarak kullanılan “yemek” kelimesi aynı zamanda aşırı kelimesinin eş anlamlısıdır.

Emirin eş anlamı ne?

Emir kelimesinin eş anlamlısı “emir” kelimesidir.

Kaynak: fagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir