İçeriğe geç

Serdivan Avm Kime Ait

Serdivan AVM’yi kim yaptı?

ARKİV Seçkileri 2010’da yer alan Serdivan AVM, Mutlu Çilingiroğlu tarafından tasarlanmıştır. Yapımı 2010 yılında tamamlanan bina Sakarya’da yer almaktadır.

Serdivan kimin?

Serdivan, Sakarya ilinin bir ilçesidir. Adapazarı’nın 5-6 km batısında yer almaktadır. Serdivan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesi sonucu buraya yerleşen göçmenler tarafından kurulmuştur.

Serdivan adı nereden gelir?

Şehrin bulunduğu yerde geçmişte Divanlık şeklinde yerleşimler vardı. Şehir bu meclislerin merkezi olduğundan Serdivan (Yüce Divan) rolünü üstlenmiştir. Bu nedenle Serdivan ismi verilmiştir.

Serdivan hangi ile ait?

Serdivan, Doğu Marmara Bölgesi’nde Sakarya il merkezinin batısında yer almaktadır. Serdivan, ulaşım ağına en yakın yerleşim yerlerinden biridir. Serdivan ilçesinin kuzeyinde ve kuzeydoğusunda Adapazarı ilçesi, batısında Kocaeli ili, güneyinde Sapanca ilçesi ve Sapanca Gölü, doğusunda ise Arifiye ilçesi bulunmaktadır.

Serdivan Belediyesi nereye ait?

Serdivan, Doğu Marmara Bölgesi’nde Sakarya il merkezinin batısında yer almaktadır.

Serdivan AVM kaç metrekare?

09.11.2010 tarihinde yapımı tamamlanarak hizmete açılan SERDİVAN Alışveriş Merkezi 42.

Serdivan’ın nüfusu kaç?

“YOĞUNLUK ADAPAZARI VE SERDİVAN’DA” Nüfus dağılımına bakıldığında 2018 yılında Adapazarı 271 bin 515 kişiyle ilk üç sırada yer alırken, Serdivan 139 bin 595, Akyazı ise 89 bin 301 kişiyle ilk sırada yer aldı. Son sırada ise 6 bin 895 kişiyle Taraklı yer aldı.

Serdivan belediye Başkanı kimdir?

Serdivan BelediyesiBelediye BaşkanıOsman ÇelikSiyasi PartiAK PARTİNNüfus (2023)164222Telefon0264 444 54 50İnternet Sitesi

Serdivan’ın rakımı kaçtır?

İlçemizin rakımı 90 metredir. Düşük rakımlı bölgelerde orman olmasa bile meyve ve sebze bahçeleri vardır. İlçemiz doğu ve kuzeyinde Adapazarı merkez ilçesi, batısında Kocaeli ili, güneyinde Arifiye ilçesi ve Sapanca Gölü bulunmaktadır.

Sakarya’nın eski adı nedir?

Uzun yıllar Kocaeli İli’ne bağlı bir ilçe olarak varlığını sürdüren Adapazarı, 17 Haziran 1954 tarihinde TBMM’den çıkan bir yasa ile “Sakarya” adıyla il olmuştur. Sakarya İli’nin merkez ilçesi Adapazarı’dır.

Adapazarı neden Sakarya oldu?

Aynı adı taşıyan Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ile Adapazarı Bağlı Belediyesi’nin yarattığı karışıklığı gidermek amacıyla, 5747 sayılı Kanunla (Resmi Gazete, 22 Mart 2008 tarih ve 26824 sayılı) Büyükşehir Belediyesi’nin adı Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak değiştirilmiştir. Bkz. 5 Mart 2016…

Adapazarı’nın diğer adı nedir?

1692 yılında kasaba, 1701 yılında Sapanca’ya bağlı köy, 1742 yılında belediye, 1837 yılında İzmit Sancağı’na bağlı şehir olmasına rağmen, daha önce bağlı olduğu Sapanca Kazası’nın merkezi Adapazarı’na nakledilerek resmi belgelere “Adabazarı ma’a Sapanca Kazası” olarak geçti.

Sakarya’nın en güzel ilçesi hangisidir?

Sakarya’nın en güzel ilçesi doğal güzellikleriyle öne çıkan Sapanca’dır. Sapanca, Sakarya Nehri kıyısında, Kocaeli sınırında yer almaktadır. İlçe Sapanca Gölü ile ünlüdür. Gölün etrafında yemyeşil ormanlar, şelaleler, piknik alanları ve yürüyüş parkurları bulunmaktadır.

Serdivan nereli?

Serdivan, Türkiye’de Sakarya ilinin bir ilçesi ve belediyesidir. Alanı 130 km2’dir ve nüfusu 162.699’dur (2022). Adapazarı metropol alanının batı kısmını ve bitişik kırsalı içerir. Serdivan, Türkiye’de Sakarya ilinin bir ilçesi ve belediyesidir. Alanı 130 km2’dir ve nüfusu 162.699’dur (2022).

Serdivan ne zaman ilçe oldu?

Daha sonra Serdivan 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşarak Sakarya’nın önemli ilçelerinden biri haline geldi.

Serdivan’da neler var?

Serdivan İlçesi’nde gezilecek yerler şunlardır: Acarlar Longozu, Taraklı-Karagöl Yaylası, Planetaryum, Doğançay Şelalesi, Sapanca Gölü, Justinianus Köprüsü, Gölbaşı Parkı.

Serdivan AVM saat kaça kadar?

SAK SERDİVAN AVM Açılış saatleri: Mağazalarımız 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Kaynak: astrogun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir