İçeriğe geç

E Eksiltme Sayısı Nedir

E-eksiltme nedir?

E-İndirim nedir sorusuna en kısa cevap, katılımcıların EKAP üzerinden belirli bir ürün veya hizmet için sundukları tekliflerin belirli aralıklarla indirildiği rekabetçi bir yöntem olmasıdır. Bu süreç, tekliflerin şeffaf ve adil bir şekilde yönetilmesini sağlar ve en avantajlı teklifi bulmaya yardımcı olur.

Elektronik eksiltme zorunlu mu?

Elektronik teklifin indirilmesi zorunludur. Bu tür belgeler sunulmayacaktır. Teklifler yalnızca elektronik olarak sunulabilir.

EKAP’e eksiltme nasıl yapılır?

Kısmi tekliflerin mümkün olduğu ihalelerde “E-müzayede için parçalar” sekmesi görüntülenir. Açılan ekranda, “E-eylemlere tabi olmayan parçalar” bölümünden seçilen öğeler sağ ok kullanılarak “E-eylemlere tabi parçalar” bölümüne aktarılır. Bu, müzayede edilecek parçaları belirler. “İleri” düğmesine tıklayın.

E-eksiltme kaldırıldı mı?

Buna göre, açık artırma veya istekliler arasında ihale usulü ile yapılan mal alımı ihalelerinde, ilan ve dokümanda belirtilen hallerde, fiyat ve/veya fiyat dışı unsurlar esas alınarak elektronik ortamda açık artırma yapılabilecektir (ilan/ilan tarihinden sonra yapılan ihaleler için geçerlidir).

Elektronik eksiltme ne zaman yapılır?

İstekliler arasında tekliflerin değerlendirilmesi aşamasının tamamlanması ve 21 inci maddenin (a), (d) ve (e) bentleri uyarınca pazarlık usulüyle ihale yapılmasının ardından elektronik teklif verme işlemi yapılabilir.

Açık eksiltme nasıl yapılır?

Teklif verme, birden fazla satıcıdan teklif alarak bir mal veya hizmeti satın alma sürecidir. Bu, satıcılar arasındaki rekabeti teşvik eder ve fiyatı mümkün olan en düşük seviyeye çeker. Bunun bir örneği, bir kamu kurumu veya kuruluşu için bir sözleşmenin en düşük teklifi veren yükleniciye veya şirkete dış kaynak kullanımı yoluyla verilmesi olabilir.

E-teklif nedir?

Kamu İhale Terimleri Sözlüğünde e-İhale; EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlanan ve istekli veya istekli adına yetkili kılınan kişi veya kişiler tarafından elektronik imzayla imzalanan teklif olarak tanımlanmaktadır.

E-kesin teminat zorunlu mu?

08.04.2024 tarihinden itibaren tekliflerde elektronik performans teminat mektubunun sunulması zorunludur.

E-ihale sonucu nasıl öğrenilir?

“Platform İşlemleri” menüsündeki “İhale Bilgilerini Görüntüle” bağlantısına tıklayın. Kullanıcı, “İhale Bilgilerini Görüntüle” ekranında “Sorgu Konusu” ve “Sorgu Süresi” bilgilerini girerek sorguyu gerçekleştirir.

EKAP üyeliği ücretli mi?

EKAP’a kayıt yaptırmak için bir ücret var mı? EKAP’a kayıt yaptırmak ücretsizdir. Elektronik tedarik platformuna kayıt yaptırmak için herhangi bir ücret yoktur. EKAP’a kayıt yaptırma süreci idareler için nasıl işleyecek?

EKAP zorunlu mu?

5018 sayılı Kanuna tabi olmayan idareler, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında ihaleye çıktıklarında EKAP’a kayıt yaptırmak zorundadır.

EKAP ne kadar?

EKAP Sayfa 1 – Kamu İhale Bülteni’nde yayımlanan her bir ihale ilanının maliyeti; (01.02.2022-31.01.2023 dönemi için) KDV dâhil 1.

1 ihale 2 ihale Nedir?

İlk teklifte alıcı çıkmazsa veya bu maddede belirtilen tutara ulaşılamazsa satış icra memuru tarafından ertelenir. İkinci teklifte alıcı çıkmazsa veya bu maddede belirtilen şartlar sağlanmazsa satış talebi reddedilir.

Fiziki ihale kalktı mı?

2004 sayılı Kanunun 88. maddesinde yapılan değişiklikle, muhafaza edilmeyen ve istekli-alıcıya teslim edilmek üzere hazırlanmamış mallar satılamayacak. Kanunda yapılan değişiklikle fiziki ödeme araçları kaldırılmış oldu.

3G kapsamındaki alımlarda EKAP kaydı zorunlu mudur?

Bu nedenle, 4734/3-(g) alımları için sözleşmeyi imzalamadan önce sosyal güvenlik ve vergi borçlarını sorgulamak gerekli değildir. 4734/3-(g) alımları için EKAP’a kayıt yaptırmak zorunludur. Ayrıca, İhale Kayıt Numarası (TIN) alınması gerekir.

Elektronik ihale zorunlu mu?

(1) Açık ihale usulü ile yapılan ve yaklaşık maliyeti 4734 sayılı Kanunun 8 inci maddesinde belirlenen eşiğin yarısına kadar olan ihalelerde, bu tarihten sonra ilan edilen teklifler, bu Yönetmeliğin “elektronik ihale” başlıklı maddelerine göre yapılır.

Elektronik ortamda gerçekleştirilen ihalelerde numune uygunluğu ve demonstrasyon işlemleri hangi istekliler açısından gerçekleştirilir?

İstekliler numunelerini belirtilen son tarihte sunmak zorundadır. Numuneler idare tarafından bir raporla birlikte alınır ve aday veya istekli talep üzerine raporun bir kopyasını alabilir. Numuneler ihale komitesinin uzman üyeleri tarafından değerlendirilir.

3G kapsamındaki alımlarda EKAP kaydı zorunlu mudur?

Bu nedenle, 4734/3-(g) alımları için sözleşmeyi imzalamadan önce sosyal güvenlik ve vergi borçlarını sorgulamak gerekli değildir. 4734/3-(g) alımları için EKAP’a kayıt yaptırmak zorunludur. Ayrıca, İhale Kayıt Numarası (TIN) alınması gerekir.

Elektronik ihaleye nasıl katılınır?

Sisteme üye olan kullanıcıya e-posta veya SMS yoluyla katılım şifresi gönderilecektir. E-devlet üzerinden e-ihale sistemine üye olunduğunda KULLANICI şifresi KULLANICI tarafından adreste verilecektir.

Kaynak: emarvi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir