İçeriğe geç

Feraset Gözü Ne Demek

Feraset sahibi insan ne demek?

İçgörü, olayların veya insanların içsel gerçeklerini anlama ve sezgiyle hareket etme yeteneğini ifade eder. Bununla ilişkili olarak, özellikle karmaşık durumları veya insanları daha iyi anlama yeteneği vardır.

Feraset ne demek islâm?

Sözlükte “keşfetme, sezme, öngörü” anlamlarına gelen firâset kelimesi, dar anlamda, bir kimsenin dış görünüşüne bakarak onun ahlak ve karakteri hakkında tahminlerde bulunmak demektir (Râgıb el-İsfahânî, s. 186).

Feraset ilmi ne demek?

İçgörü veya öngörü, bir şeyi sezmek, anlamak, kişinin iç yüzünü keşfetmek anlamına gelir. İlm-i içgörü, insan, hayvan, dağ ve tepe gibi canlı varlıkları gözlemleyerek yeni bilgiler edinmeyi amaçlayan tüm bilimlerdir. Fizyonomi, giyim bilimi, el falı, yüz okuma gibi tüm bilimler içgörü bilimine dahildir.

Basiret gözü ne demek?

Durugörü, ilahi ışıkla aydınlatılmış kalbin gerçeği algılama yeteneğidir. Vücuttaki göz, şeylerin biçimini görür; kalp de gerçeği ve şeylerin iç yüzünü görür. Filozoflar buna “teorik akıl” adını vermişlerdir. Sufi bilginler bu güce “kalbin gözü” adını vermişlerdir.

Ferasetli insan nasıl olur?

Bunu insanlara uygularsak, akıllı bir insanı şu şekilde tanımlayabiliriz: Akıllı bir insan olmak, iç yüzünü dışarıdan tanıyabilmek demektir. İçgörü, zihinsel uyanıklık, bir şeyi hızlı bir şekilde anlayabilme yeteneği, bir kişinin ahlakını ve yeteneklerini yüzünden tanıyabilme yeteneği demektir. Kapsamlı öngörü demektir.

Feraset nasıl kazanılır?

Eleştirel ve analitik düşünme yeteneğini geliştiren, doğum, ölüm, hayat ve varoluş üzerinde düşünen, Yaratıcısını bulan, O’nun isteği doğrultusunda yaşayan, O’nun sevgisini kazanan, Allah’a yakınlığı arttıkça basiret ve öngörü yeteneği kazanır, hikmete ulaşır.

Ferasetle bakmak ne demek?

Çünkü o, Allah’ın nuruyla bakar.” Resûlullah (s.a.v.) basireti, müminin temel manevi vasfı olarak dile getirmiş ve basiret ile “Allah’ın nuru” arasında ilişki kurmuştur. Basiret, bir şeyi derinlemesine, detaylı ve ayrıntılı bir şekilde düşünmek demektir.

Ferasetli bir kalp ne demek?

Bu tabir bazen alimler ve çok bilgili kişiler için kullanılırken, bazen de karşısındakinin yüzüne bakarak onun iç dünyasını anlayabilen kişiler için kullanılır.

Keskin feraset ne demek?

Her iki kelimenin anlamlarına bakıldığında “Keskin bakış mucize yaratır” atasözünün anlamı kısaca şöyledir: Güçlü hislere ve zekaya sahip olan kişi, olağanüstü bir durum ve kişinin üstesinden kolaylıkla gelebilir çünkü bir eser ortaya çıkar.

Müminin feraseti ne demek?

Basiret; müminin gelecek hakkında yanılmaması ve geleceği okuyabilmesi anlamına da gelir.

Feraset basiret ne demek?

İçgörüyü yüksek seviyede bir algı ve farkındalık olarak adlandırıyoruz. Olayların arka planını önceden görüp anlayarak önlemler alabiliriz. Durugörüyü gerçeği görme ve hissetme yeteneği olarak adlandırıyoruz.

Feraset ne demek milliyet?

Artık unutulmuş olan “ferâset” kelimesinin kökeni Arapça “firâset”e dayanır. Sözlüklerde; “sezgi, keskin bakma, anlama ve algılama yeteneği, çabuk algılama yeteneği” olarak açıklanır. Bilinmeyen bir diğer anlamı ise; “binicilik, at yetiştirme bilgisi, atların eğitimi ve öğretimi, cesaret, erkeklik”tir.

Gönül gözü nasıl açılır?

Çünkü bir insanda kalp gözünü veya kalp gözünü açmanın yolu, ilahi ve evrensel öğretinin emrettiği şekilde yaşamaktır. Koşulsuz sabır, koşulsuz hoşgörü ve koşulsuz sevgi yaşam biçimi olmalıdır. Yaşamı, kırılmadan bükülebilecek ve egodan, kibirden ve küçümsemeden kurtulmuş bir şekilde deneyimlemiş olmak gerekir.

Göz perdesi nedir?

Katarakt, gözün doğal merceğinin bulanıklaşmasıdır, bu da göze giren ışığın retinaya iletilmesine ve saydamlığını kaybetmesine neden olur. Bu süreçte çeşitli nedenlerle göz içi merceğinin yapısında bazı kimyasal değişiklikler meydana gelir.

Kalp gözü açık olanlar ne görür?

Bir kimse su, doğa, insan ve evren hakkında açık bir kalple okuduğunda, “Allah’ın adıyla okur” ve yaratılıştaki muhteşem dengeyi fark eder. Bu şekilde kalbe yönelen ruh arınır ve ruhun arınması sağlanır. Yaşadığımız coğrafyada, inançsızlığın ve nifakın yüzü ancak öngörüyle fark edilebilir.

Feraset ne anlama gelir hürriyet?

Öngörü kelimesi bilgili ve eğitimli insanlar için de kullanılır. Bazı durumlarda, bir başkasının yüzüne bakarak davranışlarını, ahlakını ve mizacını anlama yeteneği anlamında kullanılır. Günümüzde, sarraf olarak tanımlanan kişiler tarafından tercih edilebilir.

Feraset ve basiret ne demek?

Öngörü kelimesi, öngörü ile aynı anlama gelir. Ancak, basiret, tamamen sezgisel olarak ve kalbin gözü adı verilen hisler aracılığıyla edinilen yorumlama gücüdür. Öte yandan, içgörü, bir kişinin gördüğü somut kanıtı zekasıyla tutarlı bir şekilde açıklama yeteneğidir.

Müminin feraseti ne demek?

Basiret; müminin gelecek hakkında yanılmaması ve geleceği okuyabilmesi anlamına da gelir.

Ferasetli bir kalp ne demek?

Bu tabir bazen alimler ve çok bilgili kişiler için kullanılırken, bazen de karşısındakinin yüzüne bakarak onun iç dünyasını anlayabilen kişiler için kullanılır.

Kaynak: motohaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir