İçeriğe geç

Kaç Çeşit Tirnef Vardır

Tirnef nedir?

Tirnerf, özellikle kanaldaki pulpa dokusunu sıkıştırmadan veya duvarlarına zarar vermeden yakalamak ve çıkarmak için tasarlanmış bir alettir. Yumuşak dokunun etkili bir şekilde çıkarılmasını sağlar. Ne için kullanılır? Trimler, pulpayı hızlı ve güvenli bir şekilde çıkarmak için tasarlanmış aletlerdir.

K tipi eğe ne işe yarar?

Kanala bükme hareketiyle yerleştirilirler. Üçgen veya kare kesitli bir telin kendi etrafında bükülmesiyle yapılırlar.

H tipi eğe nasıl kullanılır?

H tipi eğeler, dentin içine kazma riski olduğu için döner hareketler için uygun değildir. H tipi (Hedstrom) eğeler doğrusal bir eğeleme hareketiyle kullanılır. Bu tip eğeler, pozitif eğim açıları nedeniyle tek yönde çekme hareketiyle keser.

Lentülo ne işe yarar?

Yivli yapısı sayesinde kanalın iç yapısıyla uyumludur. Kök kanal dolgularında dolgu malzemesinin yerleştirilmesinde kullanılır. Gövdenin ucundaki emniyet yivi eğenin kırılma riskini azaltır.

Tirnerf nasıl kullanılır?

Tirnerfler nasıl kullanılır? Kullanılan incelticiler kanal duvarları arasına sıkışmayacak ancak pulpa dokusunu kolayca kavrayıp çıkarabilecek boyutta olmalıdır. İncelticiler kanala uygun boyutta yerleştirilmelidir. Bu dikenli aletler yalnızca yumuşak dokuların çıkarılması için kullanılır. Arşivleme için kullanılmaz.

Tirnef asorti nedir?

Kolay pulpa çıkarma için güvenli bir araçtır. 10 spiral koniden oluşan bir blister ambalaj olarak tasarlanmıştır. Boyutları, merkezi çapın yarısına karşılık gelir.

Kare eğe nedir?

Kare törpü, küçük kare ve dikdörtgen delikleri ve kanalları törpülemek için kullanılır. Yuvarlak törpü, yuvarlak delikleri büyütmek ve yuvarlak köşelerde çalışmak için kullanılır. Genellikle sivri ve küçük olanlara fare kuyruğu denir. Üçgen törpüler, üç yüzünde de çift sıra diş bulunan keskin kenarlı törpülerdir.

SX eğe ne işe yarar?

– SX kanal eğesi 19 mm uzunluğunda olup koronal genişletme ve şekillendirme için kullanılır. – S1 ve S2 kanal eğeleri ise kanalın koronal üçte birini hazırlamak ve genişletmek için kullanılır.

Rotary eğe ne demek?

Kanal tedavisinde kullanılan eğe kullanım yöntemlerinden biri olan döner harekette, endomotora bağlı eğeler sürekli aynı yönde hareket ettirilerek kanal içerisindeki birikintilerin temizlenmesi sağlanır.

En kaliteli eğe hangisi?

Vallorbe File; İsviçre’nin Vallorbe kentinde dünyanın en kaliteli filelerini üreten bir firmadır.

Yassı eğe ne işe yarar?

Flat File Medium, talaşları temizlemenizi ve parçaları istediğiniz boyuta, şekle ve kareliğe getirmenizi sağlayan bir üründür.

Crown down tekniği nedir?

Bunlardan biri crown-down tekniğidir. Bu teknikte kanala yukarıdan, koronal taraftan çalışılır ve giderek daha derine inilerek en sonunda apekse ulaşılır. Bu işlem sırasında kanal şekillendirilmeye devam edilir ve derinlik arttıkça eğelerin çapı azalır.

C tipi kanal nedir?

Özet. Amaç: C-şekilli kök kanal sistemi, kök kanal yapısının anatomik bir varyasyonu olup, kök kanallarının yüzgeç veya ağ benzeri bir yapı ile birbirine bağlanmasıyla oluşur ve kök kanal açıklıklarında C şekli oluşturulur.

Peeso frez ne işe yarar?

Kanalın düz kısmının geliştirilmesi, ağız açılması, pimlerin yerleştirilmesi için kanalın hazırlanması ve kanalın ilk üçte birlik kısmındaki dolgu malzemesinin çıkarılmasında kullanılır.

Spreader ne işe yarar?

Spreader’lar uca doğru incelen uzun kanal problarıdır. Gutta-perka eklenmesi için alan yaratmak ve kanaldaki konileri dentin duvarına doğru yanal olarak sıkıştırmak için kullanılırlar. Eller veya parmaklarla kullanılabilen spreader tipleri vardır, ancak genellikle parmakların kullanılması tercih edilir.

Reamer ne işe yarar?

Reamerlar kök kanalının ilk debridmanı için kullanılır. Kesme kuvveti zayıftır ancak güvenlidir.

Lentülo nasıl kullanılır?

Lentulo veya kök kanal aletinin ucuna az miktarda kök kanal dolgu macunu yerleştirilir ve kanal tamamen dolana kadar kanala yönlendirilir. Macun yerleştirildikten sonra, macun ana kanalın ucuna sıvanır ve bir pres kullanılarak önceden belirlenmiş işarete kadar kanala yerleştirilir.

Kanal eğesi ne işe yarar?

Kök kanal törpüsü, endodontik tedavi sırasında dişin içindeki kanalları şekillendirmek için kullanılan bir araçtır. Bu araç, dişin içindeki sinirleri ve enfekte doku artıklarını çıkarmak ve kanalları temizlemek ve şekillendirmek için kullanılır.

Step back tekniği nedir?

STEP-BACK YÖNTEMİ; Step-back yöntemi, kök kanallarını genişletme kavramından, kök kanallarını temizleme ve şekillendirme kavramına geçiş yapan bir yöntemdir.

Kaynak: radyoumut.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir