İçeriğe geç

Makalenin Iyi Olduğunu Nasıl Anlarız

Makalenin kalitesini ne ölçer?

Makale etki puanı, bir makalenin ortalama etkisini ölçer. Birden fazla etki puanına sahip herhangi bir makale ortalamanın üzerinde kabul edilir. Ücretsiz olarak kullanılabilir. Beş yıllık sabit değerlendirme dönemlerini kapsar.

İyi bir makale nasıl olmalı?

Başlık makalenin içeriğiyle uyumlu olmalıdır. Açıklayıcı olmalıdır. … Basit ve kısa olmalıdır. … İlgi çekici ve merak uyandırıcı olmalıdır. Makalenin gönderileceği derginin okuyucu kitlesine hitap etmelidir, sonuç makalesine değil…

Makalenin en belirgin özellikleri nelerdir?

Makalenin özellikleri aşağıdaki gibidir. Makale esas olarak bilgi sağlamayı veya bir fikri desteklemeyi amaçlamaktadır. Esas olarak giriş, gelişme ve sonuçtan oluşur. Basit ve açık anlatım dili kaçınılmıştır.Daha fazla unsur…•6 Temmuz 2023

Bir makalenin derleme olduğunu nasıl anlarız?

Başka bir makale türü yeni bir araştırmayı anlatmaz, ancak belirli bir konu hakkında daha önce yayınlanmış araştırmaların sonuçlarını değerlendirmek ve tartışmak için konunun uzmanı tarafından yazılır. Buna derleme makalesi denir.

Bir makalenin iyi olduğunu nasıl anlarız?

Makaleyi değerlendirirken giriş, yöntem, sonuçlar ve tartışma bölümleri dikkatlice incelenmeli, ayrıca makale hakkında önemli bir görüş sağlayan yazının kalitesi de göz önünde bulundurulmalıdır. Konunun önemi, çalışmanın amacı açıklanmalı ve konu hakkında bilinen ve bilinmeyenler açıklanmalıdır.

Impact factor kaç olmalı?

Bu şekilde kaliteli dergiler ile düşük kaliteli dergiler arasında ayrım yapmak mümkün olmaktadır. Yayımlanan dergilerin %80’inin etki değeri 2’nin altında, %20’sinin etki değeri ise 2’nin üzerindedir. Etki faktörünü 2 olarak sınır kabul edersek dergilerin %20’sinin kaliteli dergi sınıfına girdiğini söyleyebiliriz.

Bir makale en az kaç sayfa olmalı?

Makale Formatı Makale uzunluğu en az 7.500 kelime, tercihen 70.000 karakter (boşluklar dahil) olmalıdır – sayfa başına yaklaşık 3.450 karakter, 20 sayfa.

Makale kesin sonuçlara varır mı?

Makaleler belirli bir sorun ve bu sorunun bilimsel veriler kullanılarak çözümü hakkındadır. Bu nedenle makalenin sonunda bir sonuç çıkarılmalıdır. Makale, alanında uzman kişiler tarafından yazılmalıdır. Çünkü kapsamlı bir araştırma gerektirir.

Bir yazının makale olduğunu nasıl anlarız?

Bir gerçeği açıklamak, bir konu hakkında bir görüş ve düşünceyi ifade etmek ve bir tezi savunup desteklemek için yazılan yazılara makale denir. Bir makale herhangi bir konu hakkında bilgi sağlamak için yazılabilir. Ayrıca, yeni bir fikir geliştirmek, o fikri desteklemek ve kanıtlamak amacıyla yazılan makalelerdir.

Makalenin en zor yazılan kısmı neresidir?

Tartışma, makalenin yazılması en zor kısmıdır.

Makale yazan kişiye ne denir?

Makale yazarı, bilgi ve deneyimlerini kullanarak belirli bir konuyu araştırarak makaleler yazan kişidir. Makale yazarları genellikle gazeteler, dergiler, bloglar ve web siteleri için makaleler yazar ve okuyuculara bilgi ve fikirler sunar.

Makalenin alıntı olup olmadığını nasıl anlarız?

Yinelenen içerik testi, bir makalenin yinelenen olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir. Makalelerin özgünlüğünü test etmek için, makaledeki cümleye göre bile hırsızlığı ve atıfı tespit edebilen araçlar vardır. Bu araçların çoğu ücretlidir.

Orjinal makale nedir?

Orijinal (tam metin) araştırma makaleleri, bilimsel çalışmalara, gözlemlere ve deneylere dayanan orijinal bilimsel makalelerdir. Makale başlık, özet ve anahtar kelimeler, giriş, materyaller ve yöntemler, sonuçlar, tartışma ve referanslardan oluşur.

Makalenin bulguları nelerdir?

Keşif, bulunmuş bir şeydir. Bu bölüm, giriş bölümünde ortaya konulan probleme yanıtlar sağlar. Bu bölüm, araştırma sırasında toplanan ham verileri düzenli, mantıksal bir sırayla ve genellikle grafik/tablo biçiminde sunar.

Araştırma makalesi olduğunu nasıl anlarız?

Yazarın belirli bir konuyu araştırmasını gerektiren herhangi bir makale bir araştırma makalesidir. Büyük çoğunluk; görüşe dayalı ve yazarın bakış açısından yazılmış makalelerin aksine, araştırma makaleleri gerçeklere dayanır.

Makale Q değeri nedir?

Bir derginin Q değeri, derginin bulunduğu alandaki dergi sayısının dörde bölünmesiyle elde edilen %25’lik dilimleri kısaca gösterir. İlk %25, Q1 değerini alırken, son %25, Q4 değerini alır. Bu nedenle, ikinci %25’lik dilim Q2 değerini ve üçüncü %25’lik dilim Q3 değerini alır.

Derginin kalitesi nasıl anlaşılır?

Immediacy index (=immediacy index) Bir dergide bu yıl yayınlanan makalelere yapılan atıf sayısının aynı yıl yayınlanan makale sayısına oranıdır. Dergideki makalelerin sayfa hızı hakkında bilgi verir. Bu değer makale başına uygulandığından büyük (kalın) dergiler için değer daha düşüktür.

Makale etki skoru nedir?

Etki faktörü (IF), bir akademik derginin, o dergide yayınlanan son makalelere yapılan atıfların ortalama sayısını yansıtan bir ölçüsüdür. Genellikle bir derginin kendi alanındaki öneminin göreceli bir göstergesi olarak kullanılır.

Makale analizi ne demek?

Bilimsel literatürde sıklıkla “Akademik makale analizi” olarak adlandırılan, genellikle yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören kişiler tarafından yapılan bir çalışma türüdür. Makale analizleri tamamen bilimsel gerçeklere dayanmaktadır.

Kaynak: nanotekenerji.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

iliyagulersen.com.tr