İçeriğe geç

Makus Talihi Ne Demektir

Makus talih ne anlama gelir?

Kötü şans, şansın ters olması anlamına gelir. Yani işler yolunda gitmiyordur ve kişi şanssız yoluna devam eder. Yani kişi bu gibi durumlarda şanssızlığını yenemez.

Makus talihini yendiniz ne demek?

Yukarıda belirtildiği gibi, mecazi anlamı “işler ters gidiyor” veya “altüst oldu”. Ayrıca “Sadece düşmanı değil, aynı zamanda oradaki milletin talihsizliğini de yendin” cümlesi de ilginçtir.

Siz bu milletin makus talihini yendiniz kime dedi?

Düşmanın bertaraf edilmesinin ardından TBMM Başkanı Mustafa Kemal Paşa, Metristepe’de savaşı yöneten Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü’ye gönderdiği mesajda, “Sen orada yalnız düşmanı değil, aynı zamanda milletin bahtsızlığını da mağlup ettin” diyerek zaferin önemini vurgulamıştır.

Siz orada yalnız düşmanı değil milletin makus talihini de yendiniz. Mustafa Kemal bu kutlama mesajını hangi savaştan sonra vermiştir?

İNÖNÜ ZAFERİ “Sadece oradaki düşmanı değil, aynı zamanda milletin talihsizliğini de yendin. Bugün, talihsiz işgal bölgelerimizle birlikte bütün ülke, en ücra köşelere kadar zaferini kutluyor…” Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Paşa. .tr/nutuk/ikinci-i…1 Nisan 2018

Makus Talihini Yenen kimdir?

Büyük Komutan İsmet İnönü’nün askeri dehası ve Mehmetçiğimizin kahramanlığıyla kazanılan İkinci İnönü Zaferi, Ulu Önder Atatürk’ün deyimiyle, Türk milletinin “şansızlığını” yıkan unutulmaz bir zafer olarak şanlı tarihimizde saygın yerini almıştır.

Siz orada yalnız düşmanı değil hangi savaşta?

“Orada yalnız düşmanı değil, milletin bahtsızlığını da yendin.” İkinci İnönü Zaferi’nin 101. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını minnetle anıyoruz.

İsmet İnönü Türk mü?

Mustafa İsmet İnönü (24 Eylül 1884, İzmir – 25 Aralık 1973, Ankara), Türk askeri, siyasetçi ve devlet adamıydı.

Türk milletini kim kurtardı?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türk milletinin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün idealleriyle yaşamak, onun ideallerini yaşatmak, Türk milletinin bekasını sağlamak demektir.

İnönü Savaşı’nın adı neden İnönü?

Kurtuluş Savaşı sırasında, İnönü I (9-10 Ocak 1921) ve İnönü II (31 Mart – 1 Nisan 1921) zaferlerinden sonra, savaşları yönettiği İnönü şehrinin adı, Atatürk tarafından İsmet Paşa’ya soyadı olarak verilmiştir.

Siz orada yalnız düşmanı değil milletin ters giden talihini de yendiniz ne zaman söylenmiştir?

Süreyya, İkinci Adam, Ankara 1993,1, 173; 83. cephede Mumcu’dan İnönü’ye doğru saldırdılar (23 Mart 1921). Aşağıdaki cümleyle bitirerek zaferi ilan etti4. Mustafa Kemal Paşa’nın tebriklerini şu sözlerle bir telgrafta aldı: “Sadece düşmanı değil, aynı zamanda milletin talihsizliğini de orada yendin.”

İnönü Savaşları gerçek mi?

6-11 Ocak 1921 tarihleri ​​arasında gerçekleşen Birinci İnönü Muharebesi ile 26-31 Mart 1921 tarihleri ​​arasında gerçekleşen İkinci İnönü Muharebesi, yeni kurulan devletin düzenli ordusunun kazandığı ilk savaşlar olup, Türk Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştiren önemli muharebelerdir.

Mustafa Kemal Atatürk hangi savaştan sonra İsmet İnönü’ye telgraf çekerek siz orada yalnız düşmanı değil milletin ters giden talihini de yendiniz demiştir?

İnönü Muharebesi’nde Yunan ordusunun ikinci büyük saldırısı başarıyla püskürtüldü ve düşman askerlerinin zafere olan inancı sona erdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa’ya gönderdiği telgrafta büyük zaferin milli mücadele açısından önemini şöyle dile getirmiştir: “Sen orada sadece düşmanı değil, milletin talihsizliğini de yendin.”

Kaynak: ercmutfak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir