Üzüm bağlarına ilaç ne zaman atılır?
Örneğin bağlara ilaçlama yapılırken asmaların çiçeklenmesinden önceki dönemlerde, çiçeklenmeden sonraki dönemlerde ve tanelerin tatlılaştığı dönemlerde ilaçlama yapılır. Ayrıca bu ilaçlamalarda kullanılan ilaç da çok önemlidir. İlaçlama özellikle taneler tatlılaşana kadar 15 günlük aralıklarla yapılır.
Bağda külleme ilacı ne zaman atılır?
Bağda küf için böcek ilacı ne zaman uygulanacağını merak ediyorsanız, uygulama zamanı hava koşullarına ve asmaların büyüme aşamasına bağlı olarak değişir. Genel olarak, nemli ve serin dönemlerde, yapraklar açılırken veya meyveler olgunlaşmaya başladığında püskürtme yapmak daha etkili olabilir.
İlaçlama hangi aylarda yapılır?
Evinizi olası haşere sorunlarından korumak için Nisan, Mayıs ve Ekim, Kasım ayları böcek kontrolü ve genel olarak haşere kontrolü için en uygun zamanlardır. Bu dönemlerde düzenli olarak pestisit uygularsanız böcek ve haşerelerle ilgili herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Bağlarda kurşuni küf ilacı ne zaman atılır?
Bağlarda kurşuni küf hastalığına karşı: Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde: 1. Uygulama: Tane olgunlaşmasının başlangıcında, 2. ve sonraki uygulamalar: Ürünün etki süresi dikkate alınarak (10-15 günlük aralıklarla) yapılmalıdır.
Asmanın üzüm vermesi için ne yapmalı?
Üzümlerinizi nasıl budamalısınız? – Yaz budaması Salkımsız dallar tamamen çıkarılabilir. Bu budama sistemi asmanın üzümlerin yetiştiği dallara yoğunlaşmasını ve büyük, sulu salkımlar üretmesini sağlar. Yazdan sonra (Eylül/Ekim) üzümleri hasat edebilirsiniz.
Üzüm bağlarına kükürt ne zaman atılır?
Nemli ve rutubetli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki ek kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer yerlerde 2 uygulama yeterli olabilir.
En iyi külleme ilacı hangisi?
Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda uygulanmalı, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün ara bırakılmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama 10 günlük aralıklarla tekrarlanır.
Üzüm bağlarında Bordo Bulamacı ne zaman atılır?
Çok sayıda meyve ve asma hastalığına karşı koruma sağlayan Bordeaux bulamacı yapmanın zamanı geldi. Bordeaux bulamacı eklemek için en iyi zaman: ilkbaharda meyve ağaçlarının budanmasından hemen sonraki ve meyve ağaçlarının tomurcuklandığı günlerdir.
Üzüm bağı için hangi ilaç kullanılır?
BAĞ (ÜZÜM)ZararlıAktif maddeÖneri durumuÜzüm bağlarında külleme (Erysiphe necator)51,3 g/l CyflufenamidOnaylıYaygın örümcek akarı (Tetranychus urticae)240 g/l SpirodiklofenOnaylıYaygın örümcek akarı (Tetranychus urticae)200 g/l FenazaquinOnaylı12 satır daha
Mart ayında ağaçlara hangi ilaç atılır?
Şubat-Mart aylarında gözler uyanmadan bir hafta önce %1-1,5’luk dozda Bordo suyu uygulanır.
Kışın ilaçlama yapılır mı?
Kesinlikle. Apple Pest Control’e göre, kış ayları böceklere karşı ilaçlama yapmak için en iyi zamandır. 31 Ocak 2024. Kesinlikle. Apple Pest Control’e göre, kış ayları böceklere karşı ilaçlama yapmak için en iyi zamandır.
Meyve ağaçları hangi aylarda ilaçlanır?
Mart ayında başlayacak kontrollerde, kışlayan erginlerin yumurtalarının tamamına yakını açılmış ve 2. ve 3. dönem nimfleri belirmişken, bal özü salgısı henüz başlamamışken ve doğal düşman sayısı da azken tek ilaçlama yeterli olabilir.
Bağa ne zaman ilaç atılır?
Bağlarda küf ve küllemeye karşı sprey uygulamaları yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Yaprak küfüne karşı spreyleme çiçeklenmeden önce yapılmalı ve küllemeye ve tüylü küfe karşı spreyleme yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Ayrıntılı bilgi için ana sayfamızdaki PRATİK VITINES bağlantısına bakın.
Kurşun küfe ne iyi gelir?
Syngenta’nın Switch 62.5 WG’si gri küf (Botrytis cinerea Pers.) kontrol programında size en etkili ve en güvenli korumayı sunar. Switch 62.5 WG, salkım kapanmasından önce uygulanır ve yetiştiricilerimize gri küf kontrolünde üstün etkinlik sunar.
Bağ salkım güvesi ilacı ne zaman atılır?
Fenolojik pestisit uygulamalarında; birinci ilaçlama tomurcuk oluşumu döneminde, ikinci ilaçlama üzümün olgunlaşması sırasında tanelerin pellet büyüklüğüne ulaşması sırasında, üçüncü ilaçlama ise olgunlaşma döneminin başlangıcında yapılmalıdır.
Üzüm bağı aşısı ne zaman yapılır?
Aşılama zamanı Şubat/Mart aylarında, asmaların sulanmaya başlamasından öncedir. Asmalar sulanmadan hemen önce kesilirse, kesilen noktada yapışkan bir sıvı salgılarlar. Bu dönem aşılama için ideal zamandır. Kurak bölgelerde, aşılama yerini nemli tutmak için aşılama toprak yüzeyinin 5 cm altına yapılabilir.
Üzüm bağı için hangi ilaç kullanılır?
BAĞ (ÜZÜM)ZararlıAktif maddeÖneri durumuÜzüm bağlarında külleme (Erysiphe necator)51,3 g/l CyflufenamidOnaylıYaygın örümcek akarı (Tetranychus urticae)240 g/l SpirodiklofenOnaylıYaygın örümcek akarı (Tetranychus urticae)200 g/l FenazaquinOnaylı12 satır daha
Üzüm bağlarında bordo bulamacı ne zaman atılır?
Çok sayıda meyve ve asma hastalığına karşı koruma sağlayan Bordeaux bulamacı yapmanın zamanı geldi. Bordeaux bulamacı eklemek için en iyi zaman: ilkbaharda meyve ağaçlarının budanmasından hemen sonraki ve meyve ağaçlarının tomurcuklandığı günlerdir.
Üzüm bağına hangi gübre ne zaman atılır?
Bağlarda DAP gübrelemesi genellikle asmaların uykuda olduğu sonbahar ve kış döneminde, olgun bağlarda dekara 40-50 kg olarak uygulanır. Yeni dikilen bağlarda ise fidan başı bölünerek fidan çukurunun dibine uygulanır, böylece dekara 10-15 kg miktarında uygulanır.