İçeriğe geç

2024 Olta Balıkçılığı Yasak Mı

Olta balıkçılığı ne zaman yasak 2024?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023-2024 balıkçılık sezonunun başta hamsi olmak üzere birçok türün avlanması açısından verimli geçtiğini belirtti. Yumaklı, 1 Eylül 2023’te başlayıp 15 Nisan 2024 Pazartesi günü sona erecek balıkçılık sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kıyıdan olta balıkçılığı serbest mi?

1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde balık tutma yasağı, endüstriyel balıkçılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Küçük ölçekli kıyı balıkçıları yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.

Olta balıkçılığı ne zaman yasaktır?

1 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu, 15 Nisan 2024 tarihinde tüm denizlerimizde sona ermiştir. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan-1 Eylül tarihleri ​​arasında av yasağı uygulanacaktır.

Balık avı cezası ne kadar 2024?

Denetimler sırasında tespit edilen yasaklara uymayanlara, 1380 sayılı Kanunun 36 ncı maddesi uyarınca, suçun türüne göre 2.620,00 TL’den 52.493,00 TL’ye kadar idari para cezası verilir. Ayrıca, suçun türüne göre adli makamlara suç duyurusunda bulunulabilir.

Tatlı su olta balıkçılığı yasak mı?

Sazan, mercan, levrek ve yayın balığı gibi iç su balıklarının av yasağı 15 Mart 2023 Çarşamba günü başlıyor. Ticari ve amatör avcılığı düzenleyen 5/1 ve 5/2 sayılı Tebliğlere göre; 15 Mart – 15 Haziran tarihleri ​​arasında iç sularımızda yasak uygulanacak.

Kara av sezonu ne zaman açılıyor 2024?

Av sezonu Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde 24 Ağustos 2024’te, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 31 Ağustos 2024’te başlayacak.

Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?

Liman işletme sahalarında ve rıhtımlarda; gemi dışında beklemek, yıkanmak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak ve balık tutmak yasaktır.

Balıkçılık belgesi nasıl alınır 2024?

Bu belgeyi almak için ilgili evrakları hazırlamanız, gerekli sağlık raporunu almanız, belge ücretini ödemeniz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Gerekli işlemleri tamamladıktan ve sertifikanızı aldıktan sonra amatör balıkçılığa başlayabilirsiniz.

Kıyıdan kaç metre olta atılır?

“Balık tutmak bazen nöbet tutmaktan daha yorucu olabilir.” Temmuz ve Ağustos aylarında, balıklar kıyıya yaklaştığında, kıyıdan 20 ila 30 metre uzakta bir spin olta atmak yeterlidir. Her iki balıkçılık türünde de, her zaman olta ucunu gözlemlemeli ve balığın ısırmasını takip etmelisiniz.

Olta balıkçılığı belgesi zorunlu mu?

Bu belgeyi satın almanız veya avlanırken yanınızda taşımanız zorunlu değildir.

Barajda oltayla balık tutmak yasak mı?

Barajlarda avlanma sırasında Devlet Su Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen güvenlik bölgesinde avlanmak tehlikeli ve yasaktır. Balık asansörlerinde, balık merdivenlerinde ve balık göç yollarında avlanmak yasaktır.

Turna sezonu ne zaman kapanıyor 2024?

Turna balığı üreme sezonunun başlaması nedeniyle 15 Aralık 2024 tarihinde iç sularda turna balığı avcılığı yasağı, 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren tüm bölgelerde kaldırılacak.

Olta ile balık tutmak serbest mi?

Tasarıya göre hobi amaçlı balık tutmak isteyenler Tarım Bakanlığı’ndan izin almak zorunda kalacak. İzinsiz ve evraksız balık tutanlara ise 200 lira para cezası verilecek.

2024 kantar cezası ne kadar?

Bu kanuna aykırı hareket edenlere, ilgili kanunun 15 inci maddesinin c fıkrası uyarınca metreküp başına 3.218,00 TL ile 64.352,00 TL arasında idari para cezası verilir.

Tırıvırı olta yasak mı?

Paraşüt, saçılma ağı ve solungaç ağı gibi balıkçılık araçlarının kullanımı yasak olup, 500 ile 5000 TL arasında idari para cezası uygulanacaktır. Faaliyetlerimizi daha etkin ve kapsamlı bir şekilde yürütebilmemiz için değerli vatandaşlarımızın iş birliği gerekmektedir.

Barajda oltayla balık tutmak yasak mı?

Barajlarda avlanma sırasında Devlet Su Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen güvenlik bölgesinde avlanmak tehlikeli ve yasaktır. Balık asansörlerinde, balık merdivenlerinde ve balık göç yollarında avlanmak yasaktır.

Kıyıdan hangi aylarda hangi balık tutulur?

Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal gibi balıklar tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbahar aylarında çipura, levrek, barbunya, sardalya ve palamut gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, ton balığı, çipura, levrek, palamut ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.

Turna yasağı ne zaman başlıyor?

İlimiz sınırları içerisinde yer alan iç sularımızda amatör su ürünleri avcılığını düzenleyen 5/1 Ticari ve 5/2 sayılı Genelge hükümlerine istinaden, 15 Aralık 2022 – 31 Mart 2023 tarihleri ​​arasında turna balığı (Esox lucius) avcılığı yasaktır.

Teknede olta balıkçılığı yasak mı?

Tur için kullandığınız teknenin ticari bir tekne olması ve ticari tekne lisansının deniz alanında geçerli “Turist Balıkçılık” işaretine sahip olması gerekir. Ticari olmayan teknelerde avlanmak için ayrıca bireysel balıkçılık belgeleriniz olması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

iliyagulersen.com.tr ahşap merdiven