İçeriğe geç

Aday Memurken Başka Kuruma Geçebilir Mi

Aday memur istifa edip başka kuruma geçebilir mi?

Kamu görevinden kendi isteğiyle ayrılan kişiler, göreve başlama şartlarını taşımaları halinde kendi kurumlarına veya başka kurumlara dönmek için başvuruda bulunabilirler.

Yeni atanan memur başka kuruma geçebilir mi?

Memurlar, çalıştıkları kurumdan memnun olmadıklarında veya başka bir kurumda çalışmak istediklerinde kurumlar arasında geçiş yapabilirler. Kurumlar arası geçiş, Devlet Memurları Kanunu’nun 74. maddesinde düzenlenen bir hak olup, bir memurun bir kamu kurumundan diğerine geçişini ifade eder.

Aday memur kurum değişikliği yapabilir mi?

657/54. maddeye göre aday memurun adaylık süresince kurum dışına nakledilmesi mümkün değildir, ancak kurum içinde nakledilmesi mümkündür.

Kadro alan memur başka kuruma geçebilir mi?

Aynı fıkranın (b) bendi kapsamında kamu görevi kadrolarına atananlar, il özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilemez.”

Aday memur istifa ederse ne kadar bekler?

“Kamu görevinden ayrılmak” ile “kamu görevinden ayrılmış sayılmak” aynı şey değildir. Madde 97’ye göre, kamu görevine geri dönmek için usulüne uygun yazılı bir taleple istifasını (istifasını) isteyen kamu görevlisi için en az 6 ay, istifa etmiş (emekli) sayılan kamu görevlisi için ise bu süre 1 yıl olarak belirlenmiştir.

Memurluktan istifa edip başka bir kuruma geçiş mümkün mü?

Adaylık süresi sona erdikten sonra kamu hizmetinden ayrılan herkes, kamu hizmetine geri dönmek isterse hem kendi kurumlarında hem de diğer kurumlarda memur olarak çalışmaya geri dönebilir. Kamu hizmetine geri dönmek için, geri döneceğiniz pozisyonun gerekliliklerini yerine getirmeniz gerektiği unutulmamalıdır.

Memur başka bir kuruma nasıl geçirilir?

Görevli, nakil olmak istediği kuruma başvuruda bulunmalıdır. Başvuruda bulunulan kurum, görevlinin şu anda çalıştığı kurumun da onayını almalıdır. Görevlinin şu anda çalıştığı kurum, bu başvuruyu kamu yararı ve hizmet gerekleri çerçevesinde kendi takdirine göre değerlendirmelidir.

Bir kurumdan başka bir kuruma geçiş nasıl olur?

Kurumlar arası nakil yapmak isteyen memur, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74 üncü maddesi hükümlerine göre nakil yapmak istediği kuruma başvurur. İlgili kurum tarafından Genel Müdürlüğümüze gönderilen muvafakat talebi değerlendirilir. Cevap olumlu ise yetkili kurum personel görevlendirebilir.

Kurum değiştirme şartları nelerdir?

Kurumlar arası nakil için; memurun talebinin yerine getirilmesi, memurun adaylık dönemini tamamlamış olması, muvafakatinin yerine getirilmesi, memurun nakil olmak istediği kurumun kazanılmış hak kapsamında olması, kurumlar arası yazışmaların ve nakil işlemlerinin tamamlanmış olması gerekir.

Aday memura geçici görevlendirme verilebilir mi?

Memur adayı süreli olarak atanamaz.

Aday memur 657’ye tabi midir?

Yukarıdaki hükümler çerçevesinde; Devlet memurluğuna girmeden teğmen rütbesinde görev yapan ve muvazzaf askerlik hizmetine ek olarak 657 sayılı Kanun hükümlerine göre bir yıl hizmeti bulunan memur adayına yıllık izin verilebilir.

Aday memurluk süresi en fazla ne kadardır?

Cevap: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 54 üncü maddesinin 2 nci fıkrasında: “Aday olarak atanan kamu görevlisinin adaylık süresi bir yıldan az, iki yıldan fazla olamaz.” hükmü yer almaktadır. Hüküm gereği asalet belgesi, göreve başladığı tarihten itibaren bir ila iki yıl içinde verilir.

Aday memur KPSS ile tekrar atanabilir mi?

Yukarıda belirtilen hüküm çerçevesinde; memuriyet hayatı sırasında eğitim başarısızlığı nedeniyle adaylığın sona ermesi hâlinde, üç yıllık bekleme süresinin sonunda genel hükümlere göre memuriyete yeniden atanma imkânı bulunmaktadır.

Kurumlar arası geçiş kaç gün sürer?

Kurumlar arası nakillerde onay süresi ve itiraz süresi Bu süre idare için zorunludur. Bu yönetmelik çerçevesinde kurumlar arası nakillerde onay süresi de 30 gündür.

Atanan memur tekrar KPSS’ye girebilir mi?

5-Sağlık Bakanlığı 4/B sözleşmeli personel alımı için alınan KPSS puanının merkezi memur alımında tekrar kullanılmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Yeni atanan memur istifa edebilir mi?

İstifa etmek isteyen memur, yerine bir halef gelinceye veya istifa talebi kabul edilinceye kadar görevinde kalır. Vekili olarak atanan kişi bir ay içinde gelmezse veya vekili atanmazsa, üstüne bildirimde bulunarak görevinden istifa edebilir.

Adaylık için istifa eden memur geri dönebilir mi?

Seçimlere katılmak üzere görevlerinden istifa eden kamu görevlilerinin, adaylık veya seçimlerde yenilgiye uğramaları halinde, zamanında başvurmaları halinde eski görevlerine dönebilmeleri esastır.

Memur istifa edip işçi olabilir mi?

Bu bağlamda; kamu hizmetinden ayrılanların sözleşmeli personel, geçici işçi, amele veya diğer kamu görevlisi olarak istihdam edilmelerinin mümkün olduğu düşünülmektedir.

Sözleşmeli personel istifa edip başka kuruma geçebilir mi?

İşyerinde kadro bulunmaması nedeniyle görev yerini değiştiremeyen çalışanlar istifa ederek, KPSS puanı ile “bir yıl engelli olmamak” koşuluyla kendi kurumlarında veya başka bir kurumda 4/B kadrolarına başvuruda bulunup hizmet sözleşmesi imzalayabilirler.

Kaynak: bizimmotokurye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir