Maliye bölümü nerelere atanır?
Ekonomi alanında uzmanlaşmış bu kişiler, bakanlıklarda uzman ve müfettiş olarak çalışabilecekleri gibi; değerleme uzmanı, merkez bankası uzmanı, bankacı, iktisatçı, denetçi ve kontrolör, kaymakam, vali, adliye denetçisi, maliye uzmanı, vergi müfettişi, SPK uzmanı gibi unvanlara da sahip olabilirler.
Maliyeciler nerelerde çalışabilir?
Bu mezunlar kamu sektöründe, özel sektörde ve akademide çeşitli istihdam olanaklarına sahiptir. Maliye Bakanlığı, Maliye Müsteşarlığı ve Hazine İdaresi gibi kurumlarda kamu sektöründe çalışabilirler. Ayrıca belediyeler, valiler ve diğer kamu kurumları da Maliye Bölümü mezunlarına iş olanakları sunmaktadır.
Maliye okuyup ne olur?
Finans mezunlarını bankacılık uzmanı, ekonomist, borsa uzmanı, finans direktörü, dış ticaret temsilcisi, istatistikçi, işletme ekonomisti, denetçi, serbest mali müşavir, vergi danışmanı gibi pek çok meslekte görmek mümkündür.
Maliye okuyan biri ne kadar maaş alır?
3. Devlet dairelerinde vergi müfettişliği pozisyonları.
4 yıllık maliye ne iş yapar?
Kamu sektöründe mali müfettiş, muhasebe uzmanı, kontrolör; Maliye Müsteşarlığı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda uzmanlık; kamu ve özel bankalarda müfettiş; özel sektörde ise şirketlerde, vergi denetimi, mali danışmanlık ve serbest muhasebecilik başlıca faaliyet alanlarıdır.
Maliye KPSS kaç puanla atanır?
d) 2022 veya 2023 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılmış ve Tablo 1’de belirtilen puan türlerinden herhangi birinden en az 75 (yetmiş beş) puan almış olmak, e) Hazine ve Maliye sınavlarından başarılı olmak, Uzman yardımcısı giriş sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak.
Maliye 2 yıllık mı 4 yıllık mı?
Bu isim altında, bölüm genellikle Türkiye’deki üniversitelerin iki yıllık meslek okullarında Finans Bölümü olarak öğretilir. İki yıllık finans mezunları ne yapar ve nerede çalışırlar?
Maliye çalışanları ne kadar maaş alıyor?
Deneyime Göre Finans Uzmanları Maaşları 2024Deneyim Süresi En Düşük MaaşEn Yüksek Maaş0 – 1 yıl23.300₺37.000₺2 – 4 yıl26.000₺45.300₺5 – 9 yıl29.400₺46.900₺10 yıl +31.300₺49.
Maliyede iş imkanı var mı?
Maliye Bölümü mezunlarına geniş bir yelpazede iş olanakları sunmaktadır. Maliye mezunları kamu sektöründe finans uzmanı, mali danışman ve vergi denetçisi gibi pozisyonlarda istihdam edilebilirler. Ayrıca özel sektörde muhasebeci, mali analist ve bütçe uzmanı gibi çeşitli iş olanakları da bulunmaktadır.
Maliye okudum ne olabilirim?
Maliye Bakanlığı mezunları, ilgili kurum P23 değerlendirme türüne göre ilan yayınlarsa aşağıdaki mesleğe başvurabilirler. Sosyal Sigorta Kurumu denetçi yardımcısı. Bankaların sertifikalı denetçi yardımcısı. Kamu alımları kurumu uzman yardımcısı. İçişleri Bakanlığı yardımcısı Dernekler denetçisi, Vergi müfettişi yardımcısı
En iyi maliye bölümü hangi üniversitede?
EŞİT AĞIRLIK Derecelendirme Türüne Göre En İyi Bölümler ve En İyi Üniversiteler#Finans Bölümü En İyi Üniversiteler1Hacettepe Üniversitesi2Ankara Üniversitesi3Uludağ Üniversitesi4Dokuz Eylül Üniversitesi1 satır daha
Maliye zor bir bölüm mü?
Zor bir bölüm ama bu zorluk bölümü seçmeme engel olmuyor. Düzenli çalışan insanların çok kolay mezun olabileceğini düşünüyorum. Finansta sizi bekleyen en temel konu vergidir.
4 yıllık maliye hangi üniversitelerde var?
Maliye Bölümü (4 yıl)ÜniversiteBölüm AdıDeğerlendirme TürüDOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİFinansEAERCİYES ÜNİVERSİTESİFinansEAESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİFinansEAFIRAT ÜNİVERSİTESİFinansEA59 satır daha
Masak maaşı ne kadar?
Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar 47.500 TL ile 65.000 TL arasında değişiyor. Hazine Uzmanı için en düşük paylaşılan maaş 44.900 TL iken, en yüksek 137 TL’dir.
Maliye bölümü KPSS ile nerelere atanabilir?
Finans mezunları yıllık KPSS FIELD sınavı sonuçlarıyla Gelir Uzman Yardımcısı, Gelir Uzmanı, Müfettiş, Denetçi ve Denetçi Yardımcısı vb. olabilirler. Mesleklerini icra edebilirler.
Maliye mezunu iş bulur mu?
Finans Bölümü, öğrencilere hem hukuk hem de ekonomi alanlarında bilgi geliştirerek geniş bir yelpazede istihdam olanakları sunmaktadır. Finans Bölümü mezunları hem özel hem de kamu sektöründe istihdam bulabilirler.
Maliye hangi KPSS puan türünden alıyor?
Finansta Ağırlıklı Puan Türleri: P19 (%60), P20 (%50), P21 (%40) kurumların ilanlarında finans mezunlarından talep edilebilecek olası puan türleridir. Örneğin; Finans mezunlarının 2023 yılında Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcısı alımı için gerekli puan türü KPSS-P21’dir.
Maliye mezunu belediyede ne iş yapar?
Maliye Bölümü mezunları Belediye Kurumunda GÖREVLİ olarak çalışabilirler. Maliye Bakanlığı mezunları Belediye Kurumunda VERİ İŞLEME VE KONTROL OPERATÖRÜ olarak çalışabilirler. Maliye Bölümü mezunları ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ’nde Görevli olarak çalışabilirler.
En iyi maliye bölümü hangi üniversitede?
EŞİT AĞIRLIK Derecelendirme Türüne Göre En İyi Bölümler ve En İyi Üniversiteler#Finans Bölümü En İyi Üniversiteler1Hacettepe Üniversitesi2Ankara Üniversitesi3Uludağ Üniversitesi4Dokuz Eylül Üniversitesi1 satır daha