İçeriğe geç

Masaj Kimlere Uygulanmaz

Kimler masaj yaptıramaz?

“Cilt enfeksiyonu, damar tıkanıklığı, kırık, kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalar ve kanser hastalarına masaj uygulanmamalıdır.” Hamilelik döneminde, tedavi edilecek bölgeye masaj uygulanmadan önce, uygulama şekli ve yoğunluğu konusunda doktora danışılmalıdır.

Hangi durumlarda masaj uygulanmaz?

Kimler masaj yaptıramaz? Omurilik hastalıkları, kalp damar tıkanıklıkları, açık yaralar, kas tendon yırtıkları, 1. ve 2. derece yanıklar, bulaşıcı cilt hastalıkları vb. gibi sorunlar masaj yaptırmaya engeldir.

Masaj aletini kimler kullanamaz?

Hamilelerde cihazın kullanımı sakıncalıdır, açık yara, ameliyat, ameliyat izi, vücutta platin bulunanlarda cihaz kullanılmamalıdır…

Medikal masaj kimlere yapılmaz?

TIBBİ MASAJI KİMLER KULLANAMAZ!! ? Tıbbi masaj kas yaralanmaları ve mevcut kırıklar için önerilmez. Tıbbi masaj enfeksiyonlar ve cilt hastalıkları için önerilmez. Tıbbi masaj kanser hastalarına önerilmez çünkü metastazlara neden olur.

Masaj salonunda iç çamaşırı giyilir mi?

Birçok spa masaj salonunda masaj için gelen kişilere bornoz, havlu, peştamal ve terlik gibi ürünler verilir. Türk hamamına veya saunaya girerken bikini veya mayo gibi kıyafetler giyebilirsiniz ancak bunlar elastik olduğundan masaj sırasında vücuttaki kan dolaşımını etkileyecektir.

Bacak masajı hangi durumlarda uygulanmaz?

Ciltte kızarıklık, döküntü, kaşıntı veya kabarcıklar varsa bu bölgelere masaj yapılmamalıdır. Bazı cilt hastalıkları ve mantar enfeksiyonlarının (örneğin ayak mantarı) masaj yoluyla diğer bölgelere yayılma riski vardır. Varisli damar yapıları masaj yapılmaz.

Hangi bölgeye masaj yapılmaz?

Masaj, özel bölgeler hariç vücudun herhangi bir yerine yapılabilir. Boynun önü, göz kapakları, kulakların içi, koltuk altı ve dizlerin arkası gibi bazı bölgeler vücudun diğer bölgelerine göre daha hassastır. Bu bölgelere dokunmaktan kaçınmak tercih edilebilir.

Kanser hastaları masaj yaptırabilir mi?

Dr. Sena Tolu, “Ehil olmayan kişiler tarafından yapılan masajlar felç dahil olmak üzere yıkıcı etkilere sahip olabilir.” dedi. “Kalp ve beyin pili olan hastalar elektromanyetik masaj cihazlarından uzak durmalı, cilt enfeksiyonu, damar tıkanıklığı olan hastalar, kan sulandırıcı kullanan hastalar ve kanser hastaları masaj tedavisi yaptırmamalıdır.”

Masaj yaparken nelere dikkat edilmeli?

Masaj sırasında basınç hafiften şiddetliye doğru değişmelidir. Kemikli bölgelerdeki basınç daha az olmalı ve büyük kaslardaki basınç daha güçlü olmalıdır. Masaj sırasında derin ve güçlü basınç uygulamaktan korkmamalısınız; çünkü sert dokunuşlar çok rahatlatıcı olabilir.

Masajla damar açılır mı?

Ritmik masaj terapisi, vücuttaki kan dolaşımını uyarır. Damarları genişletir ve yeni kılcal damarların oluşmasını sağlar. Damar ağını zenginleştirir, özellikle damar darlığı nedeniyle kan alamayan kalp bölgelerinde doğal bypasslar oluşturur. Ritmik masaj terapisi, atardamarları arteriosklerozdan korur.

Sinir sıkışmasına masaj yapılır mı?

Ağrı yönetimi: Fizik tedavi uzmanları sinir sıkışmasından kaynaklanan ağrıyı gidermek için çeşitli yöntemler kullanırlar. Masaj, manuel terapi ve sıcak veya soğuk uygulamaları gibi teknikler ağrıyı azaltabilir ve rahatlama sağlayabilir.

En rahatlatıcı masaj hangisi?

Shiatsu masajı rahatlamak ve stresi, ağrıyı ve gerginliği azaltmak isteyenler için en iyisidir. Japon masajıdır: duygusal ve fiziksel sakinliği ve rahatlamayı destekler. Stresi, kaygıyı ve depresyonu hafifletmeye yardımcı olur.

Hangi bölgeye masaj yapılmaz?

Masaj, özel bölgeler hariç vücudun herhangi bir yerine yapılabilir. Boynun önü, göz kapakları, kulakların içi, koltuk altları ve dizlerin arkası gibi bazı bölgeler vücudun diğer bölgelerine göre daha hassastır. Bu bölgelere dokunmaktan kaçınmak akıllıca olabilir.

G5 masajı kimler yaptıramaz?

G5 selülit masajı kılcal damar problemi olanlarda, varisli damarlarda, hamilelerde, emzirmenin ilk 6 ayından sonra, adet döneminde, açık yara varlığında, kanser öyküsü olanlarda ve aktif kanser hastalarında uygulanmaz.

Masaj yaparken nelere dikkat edilmeli?

Masaj sırasında basınç hafiften şiddetliye doğru değişmelidir. Kemikli bölgelerdeki basınç daha az olmalı ve büyük kaslardaki basınç daha güçlü olmalıdır. Masaj sırasında derin ve güçlü basınç uygulamaktan korkmamalısınız; çünkü sert dokunuşlar çok rahatlatıcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

iliyagulersen.com.tr