İçeriğe geç

Yoklama Yapıldıktan Sonra Tecil Olur Mu

Askerlik yerin belli olduktan sonra tecil olur mu?

Ancak askerlik hizmetinin yapılacağı yer belirlendikten sonra erteleme hakkının kullanılıp kullanılamayacağı sorusunun cevabı tamamen askerin kararına bağlıdır. Bazı durumlarda ertelemenin yapılmaması yönünde tedbirler alınabilir. Bu nedenle erteleme hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

Yoklama döneminde erteleme yapılır mı?

Ortaöğretim kurumları ve dengi okullarda 22 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar; b. Fakülte, teknik okul ve meslek yüksekokullarında öğrenimlerini tamamlayana veya üyelikleri sona erene kadar, 28 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar devamsızlıktan bırakılırlar.

Okumayan bir kişi askerliği tecil ettirebilir mi?

Özel durumlarda, öğrenci olmayanlar da askerlik hizmetlerini erteleyebilirler. Örneğin: Kamu görevinde bulunmak: Bazı kamu görevlileri, özellikle hükümet projelerinde yer alanlar, askerlik hizmetlerini geçici olarak erteleyebilirler.

Askerlik muayenesinden sonra tecil edilir mi?

Askerlik sınavından sonra erteleme olacak mı sorusunun cevabı aynıdır. Sınav sonucunda askerliğe elverişli olmadığınız tespit edilirse erteleme işlemleri başlatılabilir.

Yoklama yaptıktan sonra tecil olur mu?

Yoklamalara katılmamaları veya geride kalmaları nedeniyle kayıtlarını yenilemeleri halinde askerlikleri ertelenmez.

Askerlik yeri belli olduktan sonra gitmezsem ne olur?

1. Yoklamadan kaçanlar, saklananlar ve geride kalanlara Askerlik Kanununun 24 üncü maddesinin 1 inci fıkrası esaslarına göre idari para cezası verilir. 2. Tek başına gelenlere her gün için 5 Türk Lirası, yakalananlara her gün için 10 Türk Lirası idari para cezası verilir.

Yoklama dönemi bitince ne olur?

Yapılan yoklama sonucunda askerlik hizmetine hak kazananlar, eğitim durumlarına göre yedek subay adayı, yedek astsubay adayı veya er olarak ayrılır.

6 ay askerlikte kaç gün rapor hakkı var?

6 aylık kısa askerliğim sırasında 10 günlük dinlenme raporum vardı. Bu süre zarfında yerimi terk etmeden raporumu kullandım. Bildiğim kadarıyla askerlerin 15 gün içinde rapor verme hakkı olmalı. Ancak bu sürenin 6 gün olduğu ve kalan 4 günün idari iznime eklendiği söylendi.

Tecil ettirmek için ne gerekiyor?

Askerlik erteleme başvurusu için gerekli belgeler: Askerlik erteleme başvurusu (Basılı formu indirin) Güncel askerlik durum belgesi (Askerlik şubesinden veya e-devletten barkodlu belge) Mezuniyet belgesi (Okuldan veya e-devletten barkodlu belge) Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Hangi şartlarda askerlik ertelenir?

1. Kanunun 20 nci maddesinin 2 nci fıkrasına göre; Lisans veya daha düşük düzeyde öğrenim görmüş olanlar ile ortaöğretim kurumlarında veya dengi okullarda öğrenim görenler 22 yaşını, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenler 28 yaşını doldurmuş olanlar. Askerlik hizmetleri mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir.

Askerlik yoklama başvurusu yaptıktan sonra ne yapılır?

Katılım başvuru prosedürlerini tamamladıktan sonra, entegre My Military Service hizmetini kullanarak askerlik hizmeti ve celp tercihi prosedürlerini tamamlamalısınız. Askerlik hizmetine kaydolmak istediğiniz zaman dilimine göre celp ve transfer süresi tercihinizi ayarlayın.

19 yaşında askere gidilir mi?

Askerlik yaşının başlangıcı nedir? Askerlik hizmetine giriş yaşı 19’dur. Giriş yaşı, yaşın kaydedildiği yılın 1 Ocak’ında belirlenir.

Zorla askere alma var mı?

Borçlu kişi; Askerlik görevini yapmış, askere çağrılmış, ancak askerlik hizmetinin son gününe kadar haklı bir sebep olmaksızın askerlik şubesine gitmeyen kişilere verilen addır. Kişinin vicdani retçi veya firari olması fark etmeksizin, bu kişi kolluk kuvvetleri tarafından zorla askere alınamaz.

Askerlik nasıl tecil ettirilir 2024?

8. 2024 yılında lise veya ortaokuldan mezun olan ve erteleme hakkını kullanmak isteyenlerin, 31 Aralık 2024 tarihine kadar dilekçe ve mezuniyet veya terhis belgeleriyle birlikte en yakın askerlik şubesine başvurmaları veya e-devlet üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Yoklama dönemi ne kadar sürer?

7179 sayılı Askerlik Kanunu’nun 14. maddesi ve Askerlik Yönetmeliği’nin 8. maddesi uyarınca; A. Askerlik erleri için sınav dönemi 1 yıllık bir dönemi kapsamaktadır. Bu süre içerisinde, aile hekiminiz görev yerine döndüğünde işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

Celp döneminde askerlik ertelenir mi?

7179 sayılı Askerlik Kanununun 20. maddesine göre; geçici hastalık nedeniyle yoklama veya sevk sırasında askerliğe elverişli olmadığı tespit edilenlerin askerlik hizmeti ertelenir. Geçici hastalık nedeniyle muayenesi ertelenmesi gerekenler yeniden muayeneye tabi tutulur.

Sınıflandırma belli olduktan sonra ne yapılır?

Seçim ve sınıflandırma sonucunda yükümlüler, statülerine uygun tarihlerde e-devlet kapısı üzerinden veya askerlik şubeleri aracılığıyla dershanelere/eğitim merkezlerine gönderilir.

Sevk belgesi çıktıktan sonra askerlik ertelenir mi?

Birinci fıkraya göre görevlendirilmesi ertelenenlerin görevlendirilmesi, Askerlik Hizmetine Alma Yönetmeliğinin 49, 50 ve 51 inci maddelerinde belirtilen haller dışında ertelenmez.

Hangi şartlarda askerlik tecil ettirilir?

1. Kanunun 20 nci maddesinin 2 nci fıkrasına göre; Lisans veya daha düşük düzeyde öğrenim görmüş olanlar ile ortaöğretim kurumlarında veya dengi okullarda öğrenim görenler 22 yaşını, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenler 28 yaşını doldurmuş olanlar. Askerlik hizmetleri mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

iliyagulersen.com.tr